Wyposażenie gastronomiczne

Kategoria:

Opis

Najistotniejszą figurą w restauracji jest kelner. Oprócz przestrzeganego zawodu, powinien być trafnym aktorem. Jak to czasem bywa, każdy ma prawo posiadać zły humor, posiadać problemy itp. a pomimo to powinien być zawsze roześmiany, uprzejmy, spolegliwy oraz komunikatywny. Restauratorzy bardzo sobie cenią obsługę kelnerska, albowiem wiedzą, że to od nich zależy, w jaki sposób oraz w jakim czasie zostanie obsłużony konsument. W tym zawodzie, kelner doświadcza również nieprzyjemnych sytuacji. Na pewno każdy z nas słyszał wiele dowcipów typu: „kelner w mojej zupie wypływa mucha” itp. zwięźle mówiąc, klient nie jest usatysfakcjonowany z zamówionego dania.

Co w takiej sytuacji uczyni kompetentny kelner? Ewidentnie przeprosi, przyjmie skargi, w tej sytuacji nie ma sensu udowadniać kto ma racje, ponieważ racje ma zawsze klient. Reasumując, kelnerowanie jest sztuką która nam towarzyszy na wielu epokowych obrzędach, począwszy od chrztu, wesela zakończywszy na innych może nawet mniej miłych uroczystościach – wypróbuj też wyposażenie gastronomiczne. Kelnerowanie jest jak balet, jaki potrzebuje miesięcy a nawet lat praktyki. Koszty utrzymania czystości w zakładzie gastronomicznym jest nadzwyczaj skomplikowane z uwagi na różnorodność następujących pobrudzeń. Sanepid nakłada ogromne wymogi i sumiennie tego dopilnowuje. Sanepid jednoczy nam się z czymś złym, z postaciami nakładającymi doskonałe kary za niedostosowanie się do rozporządzeń, regulaminu. Niemniej pełnią rolę doradców, starających się pomóc zorganizować pracę w sposób sprawdzony oraz nie zagrażający zdrowiu konsumentów. W głównej mierze, zdrowe oraz smaczne posiłki przyrządzane w kuchni zakładu zależy od jej czystości, oraz sposobu jej przechowywania. Co jesteśmy w stanie oznajmić o czystości naczyń?

Niesłychanie ważnym urządzeniem pomagającym utrzymać czystość jest zmywarka. Mycie odbywa się w komorze mycia z użyciem płynu. Według dokonanych badań, naczynia umyte w zmywarce z należytą chemią wykazują 0 bakterii/cm3 (norma dopuszcza 100 bakterii/cm3), przy czym naczynia myte ręcznie to smutne nie zawierają takich wyników. Nie zapominajmy także o środkach czystości, myjąco-antybakteryjnych, o myciu podłóg oraz ścian, albowiem to one są najogromniejszym magnesem na drobnoustroje.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o “Wyposażenie gastronomiczne”

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *